Frågelek

Det var systemkrasch på komplett idag, vilket ledde till en hel del dödtid. Vi lekte en variant på 20 frågor, jag och Ödlan.

Vi skrev en känd persons namn på varsin lapp, och satte på varandras huvuden. Sen ställde man en fråga om sin person, och den andra sa ja eller nej. Man får fråga till man får svaret nej. Den som först kommer på vem man är vinner. Kanske låter lite som 20 frågor, men man hade oändligt med frågor, så länge man inte fick nej som svar.

Såhär gick det:

Örnen segrade som följande:
Henry Ford (vs Caesar)
Nietzche (vs Master Chief)
Djingis Khan (vs Buzz Aldrin)
Goliath (vs Super Mario)
Rudolf Med Röda Mulen (vs Dr. Phil)

Ödlan segrade som följande:
Maradona (vs Riquelme)*
Kong Haakon (vs Hajen Bruce)
Caesar (vs Bill Clinton)

5-3 till Örnen.

*Att båda valde argentinska fotbollsforwards som inte längre spelar i landslaget låter kanske uppgjort, men det var faktiskt årets sammanträffande, och Ödlan svär på att han tänkte ett tag skriva Maradona han också. När jag insåg att det var en argentinare fick jag gåshud och frågade "Är jag Maradona?". Det hade bara varit för mycket.

/Örnen

Ursäkt

Daggmasken slingrar sig.

/Örnen

Träd

I morse fick jag se att Ödlan har registrerat sig på en släktträdshemsida, där man kan se hela sitt släktträd, om någon har fyllt i det. Man har sin egen inloggning och kan förmodligen skicka meddelanden till varandra. Ungefär som Facebook, fast döda gammelmormor Agda har en profil.

Många timmar senare kom jag att tänka på det här igen, fast med en twist. Sexträdet. Låt mig lägga fram ett enkelt exempel:


Ett högklassigt sexträd.

Själva "trädet" kanske inte framträder så mycket som i ett släktträd, men det får duga.

Det första sexträdet jag kom på i mitt huvud när jag fick idén hade ett vingspann från en god vänn till en annan, innehöll flera andra goda vänner, kusiner, Ödlan, och var i helhet ganska awesome! Tyvärr tänker jag nog skippa namedroppandet, men jag uppmanar alla att tänka ut egna träd, och kom ihåg tumregeln:

Om du är osäker, så ta det för givet.

/Örnen

Dödsfall

Idag (2009-11-11) firas det i hela Israel att Mohammed Abdel Rahman Abdel Raouf Arafat al-Qudwa al-Husseini avled för exakt fem år sedan. På andra sidan muren sörjer däremot människor. I Europa har vi inte längre någon mur och är ett enat land. Förhoppningsvis är det bara en tidsfråga.

/Ödlan

Prio

d
-
Hur många svältande barn kan man rädda för 30 miljarder?
/Örnen

Människan

Idag har jag på ett fantastiskt och ganska vackert vis lyckats observera sammanfatta människan. Här kommer lite fakta som stämmer in på majoriteten människor.
-
Människor gillar fredag.
Människor gillar ost/mjölk.
Människor gillar 80-talsmusik.
Människor gillar uppmärksamhet.
Människor luktar olika. (Kanske låter lite ologiskt att säga att majoriteten av mänskligheten luktar olika, men det betyder att varje människa ändrar lukt då och då, inte att man inte luktar som sin granne, även om man kanske inte gör det heller)
Människor ser sig ibland i spegeln och önskar att de hade större muskler OCH vägde mindre.
Människor bakar mest pepparkakor i December.
Människor anväder en dator med Windows.
Människor är lite ängsliga över rymdriddarna från Mars, och deras ständiga hot.
Människor vill cykla mer och åka mindre bil, i teorin.
Människor var goda en gång i tiden, men nu är alla mest sura över någonting.
Människor bor i Asien, eller en storstad. Ibland båda.
-
/Örnen

Torsdá

Idag var en ganska spännande dag på nåt sätt. Det började med att Helge från Manpower skickade sms och frågade om jag kunde börja jobba klockan 11. Jag vaknade inte. Tio i testade han och ringa, och i paniken trycker jag fel och avbryter samtalet. Han testar en gång till och då svarar jag. Javisst kan jag börja jobba så fort som möjligt, men jag hinner nog inte klockan 11. Jag är där halv 12. Helge skrattar och säger javisst. Varför skrattade han?

Kollade på klockan igen, den var tio i. Tio i tio. Jag hinner nog 11 trots allt.
På jobbet har vissa förändringar skett. Ödlan har missat genomgången av updagteringarna. Min favoritnyhet är att man nu ser beställarens namn på streckkodslappen. En hel del roliga namn passerade under dagen, och här kommer några favoriter:
Aleksander Eidsberget
Johan Jotun
Knut Fiskerud
Martin Parry
Den sista är en av mina chefer, och därför var det roligt.
-
En annan sak som hände idag är att jag har kombinerat hörlurar, iPod och tejp till det ultimata jobbtillbehöret. Jag har här tagit in en amatörmodell för att visa upp min skapelse. Njut.
hörlurar
/Örnen

Olika ämnen

Vissa ord tycker jag är svåra att skriva, inte för att de är direkt svårstavade. Det är på grund utav att de är så fula att skriva så varje gång man skriver de undrar man verkligen om ett ord får vara så fult. Jag testar att skriva de på ett annat sätt men förjävels, det är ju uppenbart hur de stavas. Ämnena är ett sånt ord. Det kanske bara är jag eller har någon annan också tänkt på det?

Det börjar bli mörkt nu märker jag. Det kan bero på de omgivande djupa värmlandsskogarna för jag sitter nämligen på en buss. Chauffören heter Göran och kommer någon stans från dessa djupa skogar. Det hör man på dialekten. Det kan också bero på att jag jobbar från minst tre i veckorna och ser således inte mörkningen och om jag inte gör det sitter jag barra innne och är sur för att jag inte jobbar. Jag blickar inte ut ett ögonblick.

När jag betalade bussen till Oslo från Sandefjord i morse kunde jag konstatera att det är dyrare att åka de en och en halv timmarna till huvudstaden än det är att åka de fem timmarna från huvudstaden till Örebro. Då tänkte jag att det stora landet i väster fan är korkat i hövvet (Ja, jag tänkte hövvet). Det märks att stortinget inte direkt strävar åt miljörättfärdiga lösningar. Som Örnen har nämnt så är det trots allt det stora landet som tjänar på att alla sitte själva i bilen i stället. Klokt.

/Ödlan

Intressant

2 extremt intressanta nyheter från Aftonbladet. Först och främst kan vi alla götta oss i att ryska gangstermiljardärer* kan götta sig i livet göttigheter lite som de vill. Jag käkar fryspizza för 19 kr till frukost när jag ska lyxa till min vardag. Att sen en norsk undersökning säger att chefen är moralisk är inget jag kan ta till mig. Däremot om han är psykopat, det bör undersökas.
*Kom inte och säg att Roman är en ärlig oljemiljardär.
/Örnen

Historia

Jag kan inte inte kommentera Martin i föregående inlägg. Att folk inte fattar att särskrivning är engelska gör mig arg. I detta fall bil det otroligt ironiskt. Men man ska vara försiktig med att kommentera andras språk för rätt som det är sitter man där i skiten med två ord istället det rätta; ett ord. Om man nu verkligen har tänkt igenom att man vill bevara "det svenska arvet" måste man väl ändå kunna uttrycka sig i svensk text? Men kanske finns det ett samband.

Sverigedemokraterna har fått mycket publicitet vilket är bra. Sverige har fått den största antipartigruppen och det är bra.

Jag har den senaste tiden ängnat just tid åt Sveriges mörka historia, åt sveriges slavhandel. Tv4 gör programmet och ehuru det inte verkar direkt trovärdigt (vilket kan bero på reklampausen) är det intressant. Det heter "Vår mörka historia".

En annan ny programserie som rekommenderas är "Världens konflikter". I det programmet beskriver Svt på ett trovärdigt sätt 9 stycken utvalda konflikter och varför läget är som det är idag. Senast beskrevs Afghanistankonflikten(Hur lätt är det inte och särskriva det liksom?).

/Ödlan

RSS 2.0