Lurad?

Hela den här grejen med att Ödlan skulle flytta var ju självklarat - som ni troligen listade ut själva - en bluff. Däremot åker vi hem för att fira jul inom kort tid. Gröt och grejer ska det bli! Förutom för Ödlan förstås. Han ska inte ha några julklappar. Med ett undantag dock. Vi ska köpa varandra varsin bok. Fint.

För att tala om något annat så tänker jag ta upp en händelse från jobbet. När man har tömt en låda på dess innehåll och skickat iväg den sista varan till en nöjd kund så ska man alltid skriva i att det nu är 0 föremål i lådan. Om det dessutom är en vara som har serienummer (till exempel en dator) måste man registrera det också. Låter enkelt, men... Ibland händer det att man inte riktigt är noga med att läsa på sin datorskärm vad det är man ska fylla i, antal föremål i lådan eller serienummer.

Siffran noll är inte mer speciell än den låter. Noll. Slut i lådan. Fyll på med nytt. Ett serienummer däremot är en tvåsiffersiffrig sifferkod. (alltså över 10 siffror)
Resultatet av denna felaktiga handling kan leda till följande:



Om Komplett skulle ha 4,3 miljarder ASUS Eee PC på lagret så skulle det vara väldigt svårt att ta sig till matsalen.

/Örnen

Ljuset

Jag har bestämt mig för att lämna Sandefjord. Kanske för gott. Jag trodde dock aldrig att det skulle kännas så vemodigt. Min mamma säger att man måste bo på ett ställe i ett halvår för att riktigt känna sig hemma, och nu precis ett halvår efter jag kom hit flyttar jag hem. Den Svenska hufvudstaden nalkas men när jag tillträder den är fortfarande oklart.

Det här med julklappar och överkonsumtion har retat mitt tankesätt den senaste tiden. Jag har den senaste tiden stått för att man inte ska konsumera mer än vad man behöver för att då kan någon annan ha det istället. Någon som verkligen behöver det. Varför ska man köpa den där t-shirten? Blir jag lyckligare då? Är den viktig för mig? Och framförallt, är den viktigare för mig än vad mat på bordet är för någon annan. En klok människa kommer förstås fram till att det inte är värt det. Men varför tänker vi inte på det oftare? Solidaritet!

Jag har avsagt mig julklappar, både att få och att ge därför att jag inte accepterar att vi köper onödiga saker till varandra istället för att ge folk i tredje världen en chans till ett vad vi kallar liv. Min julklapp i år ska jag köpa på unicef.se och det tycker jag att du också ska göra!

/Ödlan

Hallå?

Här var det tomt.

/Örnen

Jao.

Idag skickade jag tre webkameror till norska säpo. Jag tyckte tre var lite ynkligt. Dessutom har både jag och Örnen iakttagit en hårdisk som har, ett vad vi tycker frapperande namn, nämligen Tsunamispeed. Visst, det man fick lära sig om tsunamin när den var aktuell var ju att den hade en otrolig snabbhet men är inte tsunamin ett något negativt laddat ord?

Och så sitter jag här och trivs.

/Ödlan

RSS 2.0